Pecel Jepang Emang Mantap…Opo Maneh Pelayane Nggendhul Okonge…


Ini adalah sebuah cerita lumayan menggelitik, Bro. Dari sang empunya kayaknya sih untuk seru2an, di milist fspmi milistnya kaum buruh metal sono. Dijamin dech kamu pasti ketawa habis baca cerita ini.. lumayanlah buat ngilangin sedikit stress. Ayo langsung saja kita menuju TKP dan dengerin bung Ananto bercerita, begini ceritanya…

 Sak wijining dino, Pakde mlaku2 karo “bekas pacare”  neng Ginza Jepang. Wis jam loro (14:00)  awan durung mangan, ngelih tenan.

  “Buk, ngelih rak ?”, jare pakde

 “Ihaa yo to yooo, wetengku wis keroncongan”

 “Wah nak ono restoran padang mesti uenak iki”pakdhe kondho maneh

“Iyo mesti cepet, rak perlu kudu pesen barang”bune wangsulan

“Lhaaa, kae ono restoran sing nyugohke robottt.. Mrono yok”ngomonge pakdhe karo nduduhke restorane

 “Ho’oh yo, nak robot mesti nyugohkene cepet” bune nyauti

Nang Resto, Pakde lungguh adep adepan karo bekas pacarre..

 Robot teko nyedakki Pakde, trus ngomong :

“What is your nationality?”, robot takon.

“Indonesia” jare Pakde.

“Selamat Datang”, jare robot nganggo  bhs. Indonesia.

“Apa bahasa suku Anda?”, robot takon meneh.

“Jawa”, jare pakde

 “Sugeng siang. Badé pesen nopo?” Si robot takon nganggo boso jowo.

“Canggih ya buk”, pakde ngomong karo bojone

“Ono pecel?”, ibune takon karo  robot.

“Ono”

 “Pesen rong porsi”

“Porsi gede opo cilik?

“Porsi gede tow ahh”

“Lombok e piro buk?”

 “Sing siji: loro, sing siji: sepuluh”

 “Nganggo kangkung?”

“Yo mesthiiii”

“Nganggo timun?”

“He’eh”

“Nganggo kol?”

“Yo”

 “Nganggo kol cino opo kol asli jepang ?”

“Sing endi wae lah manut ”, pakde wis rodo nggonduk.

“Kacange meh di uleg opo di blender ?”

“Kuaaarepmu!”

“Kacange  setengah mateng opo mateng?”

“Goréng sing gareeeng!”

“Nganggo bawang goreng rak?”

“Nganggo, asu!” Pakde misuh banter banget.

“Meh dipiring opo dipincuk ?”

“Dipiring!!!!”

“Lengone nganggo margarin opo minyak kelapa ?”

“Jelantah, wedusss!!!” Pakde misuh2.. Nesu banget soale wis sepuluh menit dewe mung dinggo tny-jwb..

Robot meneng, lampune byar pet ketap ketip koyone nembe di proses.

Kiro-kiro 10 menitan robot té ngomong meneh :

“Maturnuwun. Pesenan tak tompo. Mung rak iso di sugohke”

 “Lha nopo toh?! Aku wis ngenteni suwe banget, tanya-jawab karo koe , kok rak iso nopo?!!” Jare pakde karo nggebrak mejo

“Soale durung ono “asu”-ne karo jelantah “wedus”-e..”

“Uuuediiian aku! dancuk tenan. Ayo mbokne.. lungo! ra sah nggagas robot gendeng,  rak usah mangan ning  kene!!!”

klepat….plencing wong kloron pakdhe mbokdhe emoh mlengos langsung bablas wis tanpo tumalang tumoleh….he..he…he…

About Abing Manohara
Hi...Assalamu 'alaikum...I like to write, sharing kindliness and science, tips and solution. Hopefully with this blog many charitable and benefit which I can do for the others people. Solidarity forever....

Leave Comment

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: